500 g minkštos jautienos,
500 g rūkyto kumpio,
1 marinuoto agurko,
1 svogūno,
1 riekės rupios duonos,
100 ml grietinės,
3-4 šaukštų aliejaus,
2-3 šaukštelių garstyčių,
3-4 džiovintų grybų,
šaukštelio miltų,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Grybus užpilkite stikline vandens ir mirkykite kelias valandas. Tuomet juos išvirkite tame vandenyje, kuriame mirko. Išgriebkite ir supjaustykite juostelėmis. Grybų nuovirą palikite. Mėsą supjaustykite į 4 gabalus, išmuškite, apibarstykite druska. Svogūną supjaustykite plonais žiedais. Duoną ir agurką supjaustykite juostelėmis.
Kiekvieną mėsos gabalą aptepkite garstyčiomis, ant viršaus dėkite po griežinėlį kumpio, dalį svogūnų, po juostelę duonos ir agurko, grybų. Zrazus suvyniokite, apriškite medvilniniu siūlu, apkepkite įkaitintame aliejuje. Tuomet užpilkite grybų nuoviru, įdėkite išmaišytą su miltais grietinę, įberkite druskos ir pipirų. Uždenkite dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 40 min.