500 g viščiukų blauzdelių,
šaukštas grūdėtųjų garstyčių,
pusė stiklinės alyvuogių aliejaus,
1,5 šaukšto balzaminio acto,
nutarkuotų pusės apelsino ir
citrinos žievelių,
šaukštelis aitriosios paprikos,
apelsino sultys,
pagal skonį druskos,
pipirų,
pakuotė šaldytų šparaginių pupelių,
mėgstamo skonio balzaminio padažo.
GAMINIMAS:
Viščiukų blausdeles nuplaukite ir nusausinkite. Mėsą nupjaustykite nuo kaulų, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Paruoškite marinatą: apelsino ir citrinos žieveles nutarkuokite ir sumaišykite su išspaustomis apelsino sultimis, aliejumi, garstyčiomis, balzaminiu actu, aitriąja paprika.
Marinatu užpilkite mėsą ir palaikykite apie valandą. Tada iškepkite ant grotelių ir sudėkite į lėkštes. Šparagines pupeles atšildykite, pakaitinkite garuose ir patiekite šalia keptos vištienos. Apšlakstykite balzaminiu padažu.