Svogūnas,
skiltelė česnako,
600 g pankolių su žaluma,
3 šaukštai alyvų aliejaus,
75 ml sauso baltojo vyno,
didelė skardinė (850 ml) konservuotų pomidorų be odelės,
1 l žuvies sultinio arba vandens,
100 g smulkių makaronų,
750 g žuvies filė (jūros lašišų, pangasijų),
po žiupsnelį druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
šaukštas citrinų sulčių.
GAMINIMAS:
Svogūnus ir česnakus nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Pankolius nuvalykite, nupjautą žalumą atidėkite. Gumbus perpjaukite į keturias dalis, išpjaukite šerdis, supjaustykite smulkiais kubeliais. Dideliame storasieniame puode įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus, sudėkite svogūnus, česnakus bei pankolius ir 10 min. pakepinkite ant mažos ugnies.
Supilkite vyną ir porą minučių pavirkite. Pomidorus ilgu peiliu susmulkinkite skardinėje. Juos su visu skysčiu ir žuvies sultinį supilkite į puodą su svogūnais ir pankoliais, tada ant mažos ugnies pavirkite 10 min. Pagal skonį pasūdykite, suberkite makaronus ir pavirkite dar 5 min.
Tuo metu žuvies filė nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite gabaliukais, pasūdykite, pagardinkite pipirais, apšlakstykite citrinų sultimis. Žuvies gabalėlius sudėkite į sriubą ir virkite dar 5 min. Prieš nukeldami nuo ugnies supilkite likusį alyvuogių aliejų ir suberkite smulkintą pankolių žalumą.