Kalmarų žiedai tešloje receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kalmarų žiedai tešloje


INGREDIENTAI:

500 g kalmarų,
3 šaukštai miltų,
šaukštelis druskos,
po žiupsnelį maltų juodųjų pipirų ir
džiovintų raudonėlių,
apie 0,5 l aliejaus kalmarams virti,
kelios alyvuogės,
keli salotų lapai ir
petražolių šakelė.


GAMINIMAS:

Sausame dubenyje sumaišykite miltus, druską, pipirus ir sutrupintus raudonėlius. Kalmarus, ištraukę nugarkaulį, supjaustykite neplačiais žiedais. Gilioje keptuvėje arba puode įkaitinkite aliejų. Kiekvieną kalmaro žiedą pavoliokite miltuose, dėkite į verdantį aliejų ir virkite ne ilgiau kaip 2 min.

Nekaitinkite kalmarų ilgiau - perkepę jie būna kieti ir ne tokie skanūs. Iš riebalų ištrauktus žiedus iš pradžių dėkite ant popierinio rankšluoščio. Kai nuvarvės riebalų perteklius, sudėkite į salotų lapais išklotą lėkštę, papuoškite citrinų griežinėliais, alyvuogių ir petražolių šakele, apliekite padažu. Kalmarų žiedus gardu valgyti ir karštus, ir šaltus.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668