500 g kalmarų,
3 šaukštai miltų,
šaukštelis druskos,
po žiupsnelį maltų juodųjų pipirų ir
džiovintų raudonėlių,
apie 0,5 l aliejaus kalmarams virti,
kelios alyvuogės,
keli salotų lapai ir
petražolių šakelė.
GAMINIMAS:
Sausame dubenyje sumaišykite miltus, druską, pipirus ir sutrupintus raudonėlius. Kalmarus, ištraukę nugarkaulį, supjaustykite neplačiais žiedais. Gilioje keptuvėje arba puode įkaitinkite aliejų. Kiekvieną kalmaro žiedą pavoliokite miltuose, dėkite į verdantį aliejų ir virkite ne ilgiau kaip 2 min.
Nekaitinkite kalmarų ilgiau - perkepę jie būna kieti ir ne tokie skanūs. Iš riebalų ištrauktus žiedus iš pradžių dėkite ant popierinio rankšluoščio. Kai nuvarvės riebalų perteklius, sudėkite į salotų lapais išklotą lėkštę, papuoškite citrinų griežinėliais, alyvuogių ir petražolių šakele, apliekite padažu. Kalmarų žiedus gardu valgyti ir karštus, ir šaltus.