300 g salierų stiebų,
2 šaukštų aliejaus,
1 šaukšto vaisių acto,
2 šaukštelių cukraus,
300 g bulvių,
500 g virto jautienos liežuvio,
2 šviežių agurkų,
2 marinuotų agurkų,
druskos,
pipirų,
100 g kietesnio fermentinio sūrio.
GAMINIMAS:
Salierų stiebus supjaustykite plonais šiaudeliais. Dubenyje sumaišykite aliejų, actą, cukrų ir žiupsnelį druskos. Šiuo marinatu užpilkite salierus ir palikite 30 min. Suberkite į sietelį, kad nuvarvėtų marinatas. Bulves iširkite, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite šiaudeliais.
Šiaudeliais supjaustykite ir liežuvį, šviežius ir marinuotus agurkus. Sumaišykite dubenyje liežuvį, bulves, agurkus ir salierus. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Sudėkite į salotinę. Viršų apibarstykite tarkuotu sūriu.