2,5 stiklinės miltų,
20 g šviežių mielių,
0,5 šaukštelio cukraus,
200 g kumpio,
200 g konservuotų kukurūzų,
1 svogūno,
1 česnako skiltelės,
400 g konservuotų pomidorų,
100 g tarkuoto fermentinio sūrio,
1 šaukšto aliejaus,
pagal skonį druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Miltus persijokite į dubenį. Viduryje padarykite duobutę, suberkite sutrupintas mieles, cukrų, įpilkite 2-3 šaukštus vandens, atsargiai sumaišykite su nedideliu kiekiu miltų ir 10 min. kildinkite. Kai mielės iškils, įpilkite stiklinę drungno vandens, įberkite druskos.
Išmaišius laikykite šiltai, kol tešla pakils. Svogūną ir česnaką sukapokite, pakepinkite įkaitintame aliejuje, supilkite pomidorus su visomis sultimis, pagardinkite druska bei pipirais ir troškinkite, kol padažas sutirštės. Kumpį smulkiai supjaustykite.
Pakilusią tešlą padalykite į dvi ar tris dalis, iš kiekvienos iškočiokite 40x20 cm stačiakampį lakštą, aptepkite pomidorų padažu, tik palikite neapteptus pakraščius. Ant pomidorų išdėliokite smulkiai supjaustyto kumpio kubelius bei nusunktus kukurūzus.
Susukite lakštus į volelį (pradėkite nuo ilgosios kraštinės). aštriu peiliu supjaustykite griežinėliais, suguldykite į kepimo popieriumi išklotą skardą šiek tiek toliau vienas nuo kito, apibarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 15 min.