400-500 g šaldytos sluoksniuotos tešlos,
8 kiaušinių ir
1 aptepimui.
Į d a r u i:
1-2 svogūnų,
600-700 g mėsos faršo (kiaulienos su jautiena ar paukštienos),
100 g kietesnio fermentinio sūrio,
petražolių arba krapų,
1-2 šaukštų majonezo,
druskos,
pipirų,
2-3 skiltelių česnako,
aliejaus.
GAMINIMAS:
Svogūną smulkiai supjaustykite, žalumynus sukapokite, česnaką išspauskite. Svogūnus apkepinkite įkaitintame aliejuje. Į svogūnus sudėkite faršą ir maišydami iškepkite (17-20 min.), įberkite druskos, pipirų. Apkeptą faršą sutrinkite elektriniu smulkintuvu arba permalkite mėsmale.
Į faršą įdėkite žalumynus, česnaką, tarkuotą sūrį, majonezo ir kruopščiai išmaišykite. Kiaušinius kietai išvirkite, atvėsinkite, nulupkite. Tešlą iškočiokite ir supjaustykite kvadratais apie 13x13 cm arba 15x15 cm. Į kiekvieno vidurį dėkite po 2 šaukštus faršo.
Ant viršaus - po kiaušinį. Sulenkite kampus, kad gautųsi trikampis ir kraštus užspauskite šakute. Vokelius sudėkite į riebalais pateptą skardą, aptepkite kiaušinio plakiniu ir pašaukite į 190 laipsnių orkaitę. Kepkite 25 minutes.