110 g sviesto,
1 stiklinės rudojo cukraus,
1/2 stiklinės įprasto cukraus,
1 kiaušinio,
1 stiklinės pasukų,
vanilinio cukraus,
1,5 stiklinės miltų,
1/2 stiklinės kakavos miltelių,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
druskos.
GAMINIMAS:
Ištrinkite sviestą su cukrumi iki purios masės. Įmuškite kiaušinį, gerai išplakite, tuomet įpilkite pasukų, suberkite vanilinį cukrų, kakavą, miltus su kepimo milteliais, druską. Išmaišykite, kad tešla pasidarytų vienalytė.
Tešlą sukrėskite į kepimo formą, išteptą riebalais. Pašaukite į 165 laipsnių karštumo orkaitę ir kepkite 60 min. Keksą galite aplieti glajumi, pagamintu iš cukraus pudros, citrinų sulčių, vandens ir nutarkuotos apelsino žievelės. Papuoškite marcipaninėmis gėlytėmis.