8 ploni veršienos šniceliai (po 80 g),
8 juostelės rūkyto kumpio,
16 lapelių šalavijų,
600 g šparagų,
4 svogūnai,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
200 ml sojų padažo,
4 šaukštai vermuto,
200 ml sultinio,
4 šaukštai balzaminio acto,
druskos,
pipirų pagal skonį.
GAMINIMAS:
Pusę šalavijų supjaustykite juostelėmis. Šnicelius išmuškite, pagardinkite druska, pipirais ir pabarstykite pjaustytais šalavijais. Ant viršaus uždėkite kumpio juosteles. Mėsą susukite plonais vamzdeliais, susmaigstykite pagaliukais, prisegant ir šalavijų lapelius.
Šparagams nupjaukite apatines dalis, stiebus nuvalykite. Svogūnus supjaustykite į keturias dalis. Vamzdelius apkepkite iš visų pusių šaukšte aliejaus. Įdėkite svogūną ir dar apkepkite. Įpilkite sojų padažą, vermutą ir sultinį.
Uždenkite ir troškinkite 10 min., pagardinkite prieskoniais. Kol troškinasi, likusiame aliejuje apie 10 min. pakepkite šparagus, pagardinkite druska ir pipirais, apšlakstykite actu. Tiekite su bulvių koše.