800 g jautienos sprandinės,
500 g svogūnų,
2 vnt. paprikos,
500 g pomidorų,
500 g pomidorų padažo,
2 valg. šaukšt. tirštos pomidorų pastos,
1 valg. šaukšt. cukraus,
2 valg. šaukšt. balzaminio acto,
2 valg. šaukšt. Vusterio (Worcester) padažo,
4 skilt. česnakų,
druskos pagal skonį,
juodųjų grūstų pipirų pagal skonį.
GAMINIMAS:
Jautienos sprandinę supjaustykite stambiomis juostelėmis ir pašlakstykite trupučiu aliejaus. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite stambiais žiedais. Pašalinkite paprikų sėklas, paprikas taip pat supjaustykite žiedais. Jautienos juosteles, paprikų ir svogūnų žiedus, nepjaustytus pomidorus paeiliui verkite ant iešmelių, pabarstykite druskos ir pipirų ir kepkite ant grotelių virš gerai įkaitusių žarijų.
Ruoškite „Barbeqeu“ padažą. Į keptuvę arba puodą pilkite aliejų ir apkepkite jame smulkintą česnaką. Supilkite pomidorų padažą ir palengva virkite keletą minučių. Tada į pomidorų padažą berkite cukrų, pilkite „Vusterio“ padažą, balzaminį actą, tirštą pomidorų pastą ir virkite, kol padažas sutirštės. Kai jautienos šašlykas su daržovėmis iškeps, patiekite jį su „Barbeqeu“ padažu.