10 griežinėl. vytintos jautienos,
200 g ožkų sūrio,
10 griežinėl. kiaulienos kumpio,
10 vnt. kvietinių lazdelių,
10 vnt. braškių,
100 g juodojo šokolado,
10 bazilikų lapelių (šviežių),
400 g agurkų,
10 vnt. mėtų viršūnėlių,
2 arbat. šaukštel. medaus,
Žaliosios citrinos (sultys ir žievelės) .
GAMINIMAS:
Ožkų sūrį supjaustykite nedideliais stačiakampiais ir juos apvyniokite vytintos jautienos griežinėliais. Atrėžkite ploną nedidelį kumpio gabalėlį ir apvyniokite juo kvietinės lazdelės galą. Šias lazdeles galite patiekti su alyvuogių aliejumi ir balzaminiu actu. Actą galima pagardinti trupučiu medaus.
Braškes perpjaukite pusiau ir ant puselių uždėkite po gabalėlį juodojo šokolado, ant jo – po bazilikų lapelį. Pašalinkite agurkų sėklas, agurkus supjaustykite lazdelėmis. Išspauskite žaliosios citrinos sultis, plonai nutarkuokite žievelę ir viską sumaišykite su medumi. Šį padažą užpilkite ant agurkų lazdelių, papuoškite mėtų viršūnėlėmis. .