B l y n ų tešlai:
250 g miltų,
2 kiaušinių,
70-100 g sviesto,
1 stiklinės pieno,
60-70 g cukraus,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
vanilinio cukraus su natūralia vanile,
žiupsnelio druskos.
Bananiniam kremui:
25 g sviesto,
šaukšto rudojo cukraus,
4 vidutinio dydžio bananų,
1 šaukšto brendžio,
150 tarkuoto šokolado.
GAMINIMAS:
Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Sviestą ištrinkite su cukrumi, įdėkite trynius, įberkite druskos, vanilinio cukraus, išmaišykite. Maišant pamažu supilkite pieną, suberkite persijotus su kepimo milteliais miltus. Atsargiai įmaišykite išplaktus baltymus, pusę tarkuoto šokolado.
Iškepkite čirvinius blynus. Kad jie būtų sausi ir traškūs, išimtus iš keptuvės galite sudėti į skardą ir pdžiovinti orkaitėje. Paruoškite padažą. Sviestą ir cukrų ištirpinkite keptuvėje. Bananus supjaustykite storesniais griežinėliais.
Apkepinkite svieste su cukrumi ant vidutinės ugnies apie 3 min. Įpilkite brendžio. Pakepinkite dar 2 min., kol bananai suminkštės, o padažas sutirštės. Blynus apibarstykite likusiu tarkuotu šokoladu, patiekite su padažu.