300 g miltų,
1 šaukšt. kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos,
mėgiamų prieskonių pagal skonį "Tzadziki:, džiovintų pomidorų gabalikuų ar kitų),
druskos,
3 kiaušinių,
3 šaukštų grietinės,
100 g lydyto sviesto,
1,5 puodelio pieno,
fermentinio sūrio,
saujos džiovintų slyvų.
GAMINIMAS:
Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius išplakite su grietine. Supilkite lydytą sviestą ir pieną. Suberkite persijotus su kepimo milteliais miltus. Pagal skonį įberkite prieskonių, įdėkite smulkiai pjaustytų džiovintų pomidorų. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir švelniai įmaišykite į tešlą.
Jei reikia, įberkite druskos. Į įkaitintą čirvinių blynų keptuvę (patepus aliejumi) dėkite po tris kupinus šaukštus tešlos ir kepkite, kol gražiai apskrus. Iškeptus blynus supjaustykite širdelėmis. Patiekite su sūrio, džiovintų slyvų ir džiovintų pomidorų kąsneliais, persmeigus mediniais smeigtukais.