400 g miltų,
2 kiaušiniai,
140 ml pieno,
180 g cukraus,
200 g sviesto,
1,5 arb. šaukštelio mielių,
1 pakelis vanilinio cukraus,
1/5 arb. šaukštelio druskos.
GAMINIMAS:
Pusę pieno truputį pašildykite, įdėkite mielių ir palikite 10 min. Į likusį pieną įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir gerai išplakite. Giliame inde ištrinkite miltus su sviestu, suberkite cukrų, supilkite pieną su mielėmis bei pieną su kiaušiniais ir gerai išmaišykite iki lipnios konsistencijos.
Tešlą uždenkite ir 30 min. kildinkite. Tada tešlą dėkite ant lentos, gausiai pabarstytos miltais, ir padalinkite į 12 dalių. Iš kiekvieno tešlos gabaliuko suformuokite kamuoliuką, apvoliokite jį stambaus cukraus kristaluose, dėkite į vaflinę, supjaustykite ir kepkite 2-4 min.