2 dideli apelsinai,
400 g neriebios grietinėlės,
3 kiaušiniai,
4 šaukštai miltelinio cukraus,
15 g želatinos,
vanilės ankštis,
keli mėtų lapeliai (papuošti).
GAMINIMAS:
Trynius atskirkite nuo baltymų. Vanilės ankštį perpjaukite per pusę, peiliu iškrapštykite sėklytes ir supilkite į indą su tryniais. Ten pat suberkite du šaukštus miltelinio cukraus ir viską gerai išsukite. 100 g grietinėlės užkaitinkite ir supilkite į trynius. Želatiną išbrinkykite ir ištirpinkite puodelyje virš garų.
Likusią grietinėlę išplakite, supilkite atvėsintą želatiną ir trynių masę. Apelsinus nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, nuplikykite verdančiu vandeniu, perpjaukite per pusę, išspauskite sultis ir supilkite jas į kremą.
Baltymus su dviem šaukštais miltelinio cukraus išplakite iki standžių putų, juos sukrėskite į kremą, atsargiai išmaišykite ir išpilstykite į apelsinų puseles. Desertą kelioms valandoms dėkite į šaldytuvą, tiekite papuošus mėtų lapeliais.