Apelsininiai putėsiai receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Apelsininiai putėsiai


INGREDIENTAI:

2 dideli apelsinai,
400 g neriebios grietinėlės,
3 kiaušiniai,
4 šaukštai miltelinio cukraus,
15 g želatinos,
vanilės ankštis,
keli mėtų lapeliai (papuošti).


GAMINIMAS:

Trynius atskirkite nuo baltymų. Vanilės ankštį perpjaukite per pusę, peiliu iškrapštykite sėklytes ir supilkite į indą su tryniais. Ten pat suberkite du šaukštus miltelinio cukraus ir viską gerai išsukite. 100 g grietinėlės užkaitinkite ir supilkite į trynius. Želatiną išbrinkykite ir ištirpinkite puodelyje virš garų.

Likusią grietinėlę išplakite, supilkite atvėsintą želatiną ir trynių masę. Apelsinus nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, nuplikykite verdančiu vandeniu, perpjaukite per pusę, išspauskite sultis ir supilkite jas į kremą.

Baltymus su dviem šaukštais miltelinio cukraus išplakite iki standžių putų, juos sukrėskite į kremą, atsargiai išmaišykite ir išpilstykite į apelsinų puseles. Desertą kelioms valandoms dėkite į šaldytuvą, tiekite papuošus mėtų lapeliais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668