Mielinė pynutė receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Mielinė pynutė


INGREDIENTAI:

1/2 kg. miltų,
50 g. mielių,
šaukštelis taukų,
2 šaukštai sviesto,
šaukštas grietinės,
2 šaukštai cukraus,
2 kiaušiniai,
stiklinė vandens,
aguonų,
žiupsnelis druskos.


GAMINIMAS:

Mieles ištrinti su šaukšteliu cukraus, šaukšteliu miltų ir puse stiklinės šilto vandens. Palaikyti šiltoje vietoje, kol pakils. Miltus išsijoti, įmušti kiaušinius, įpilti grietinę, suberti cukrų, druską ir supilti mieles.

Gerai išminkyti tešlą. Jei tešla perdaug kieta - įpilti truputį šilto vandens. Taukus ir sviestą išlydyti, supilti į tešlą. Tešlą minkyti tol, kol atsiras oro burbulai. Tada uždengti drobe, pastatyti šiltai, kad pakiltų. Kai tešlos padvigubės, dar truputį paminkyti ir suformuoti 3 volelius (2cm storio). Juos supinti į kasą, leisti dar kartą pakilti. Patepti kiaušiniu, pabarstyti aguonomis. Kepti orkaitėje, kol pynutė pasidarys aukso spalvos.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668