Saksonijos varškėčiai receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Saksonijos varškėčiai


INGREDIENTAI:

400 g varškės,
400 g bulvių,
50 g razinų,
2 kiaušinių,
2 stikl. miltų,
1 žiups. druskos,
7 v. š. cukraus,
citrinos,
4 v. š. aliejaus,
1 a. š. cinamono.


GAMINIMAS:

Virtas bulves (geriausia išsivirti bulves su lupenomis iš vakaro) nulupkite ir sumalkite arba sutarkuokite smulkia tarka. Razinas nuplaukite karštu vandeniu. Nusausintas sumaišykite su bulvėmis, kiaušiniais, druska, varške, 5 šaukštais cukraus ir pusės citrinos sultimis. Suminkykite tešlą.

Pasibarstykite rankas miltais ir formuokite maždaug 5 cm skersmens virtinukus. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir varškėtukus paskrudinkite apie 6-8 min. iš abiejų pusių.

Sudėkite juos į skardą ir kepkite orkaitėje dar apie 10-15 minučių. Likusį cukrų sumaišykite su cinamonu ir apibarstykite varškėtukus. Tradiciškai patiekiami su obuolių džemu.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668