400 g varškės,
400 g bulvių,
50 g razinų,
2 kiaušinių,
2 stikl. miltų,
1 žiups. druskos,
7 v. š. cukraus,
citrinos,
4 v. š. aliejaus,
1 a. š. cinamono.
GAMINIMAS:
Virtas bulves (geriausia išsivirti bulves su lupenomis iš vakaro) nulupkite ir sumalkite arba sutarkuokite smulkia tarka. Razinas nuplaukite karštu vandeniu. Nusausintas sumaišykite su bulvėmis, kiaušiniais, druska, varške, 5 šaukštais cukraus ir pusės citrinos sultimis. Suminkykite tešlą.
Pasibarstykite rankas miltais ir formuokite maždaug 5 cm skersmens virtinukus. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir varškėtukus paskrudinkite apie 6-8 min. iš abiejų pusių.
Sudėkite juos į skardą ir kepkite orkaitėje dar apie 10-15 minučių. Likusį cukrų sumaišykite su cinamonu ir apibarstykite varškėtukus. Tradiciškai patiekiami su obuolių džemu.