1 stiklinė ryžių,
2 stiklinių vandens,
trupučio druskos,
250 g keptos ar virtos jautienos,
1-2 apelsinų.
P a d a ž u i:
1 kiaušinio trynio,
1 arbatinio šaukštelio garstyčių,
1 arbatinio šaukštelio cukraus,
1 valgomojo šaukšto acto,
30 ml aliejaus,
1 apelsino,
1 valg. šaukšt. miltų,
citrinos sulčių,
1/2 arbatinio šaukštelio druskos.
GAMINIMAS:
Išvirtus ryžius suberkite ant sieto, perplaukite šaltu vandeniu. Kruopščiai suplakite trynius, garstyčias, cukrų, actą ir druską; po truputį supilkite aliejų. 1 valg. šaukšt. apelsinų sulčių praskieskite 7 valg. šaukšt. vandens.
Suberkite miltus, užvirkite ir tuoj pat sumaišykite su majonezu. Sumaišykite ir citrinų sultimis apšlakstykite ryžius, mėsos kubelius ir susmulkintas apelsinų skilteles.