600-800 g inkstų,
100 g sviesto,
8-10 bulvės,
3 rauginti agurkai,
2 svogūnai,
1/2 stiklinės agurkų sūrymo,
1 stiklinė grietinės,
2 stiklinės mėsos sultinio,
druskos,
pipirų,
žalumynų.
GAMINIMAS:
Inkstus perpjaukite pusiau, užpilkite šaltu vandeniu ir mirkykite 2-3 val., keisdami vandenį. Po to sudėkite juos į puodą, užpilkite šaltu vandeniu (3 l) ir laukite, kol užvirs. Tuomet nuovirą nupilkite, vėl pripilkite švaraus vandens ir vėl užvirkite. Šį nuovirą dar kartą nupilkite, įpilkite švaraus vandens ir virkite.
Išvirtus inkstus supjaustykite griežinėliais. Į gilią keptuvę suberkite smulkiai supjaustytą svogūną ir pakepkite svieste, ant viršaus sudėkite inkstų griežinėlius ir, juos apversdami, kiek apkepkite. Į keptuvę įpilkite agurkų sūrymo, uždenkite dangčiu ir troškinkite 15-20 min.
Tuomet supilkite 2 stiklines mėsos sultinio, suberkite šiaudeliais supjaustytas bulves, raugintų agurkų skridinėlius. Įdėkite, jei reikia, druskos, pipirų ir troškinkite. Baigiant troškintis, įpilkite stiklinę grietinės ir pakaitinkite iki užvirimo. Papuoškite smulkiai kapotais krapais arba petražolėmis.