L i e t i n i a m s:
200 ml pieno,
2 kiaušinių,
4 šaukštų miltų,
1 šaukštelio cukraus,
šlakelio aliejaus,
druskos.
Vaniliniam k r e m u i:
30 g razinų,
vanilinio cukraus,
1/2 l pieno,
5 trynių,
100 g cukraus,
40 g miltų,
žiupsnelio druskos.
GAMINIMAS:
Iš miltų, pieno, kiaušinių, cukraus, druskos išmaišykite tešlą. Iškepkite 6 lietinius. Razinas pamerkite. Vanilinį cukrų išmaišykite su pienu. Pieną užvirinkite. Trynius išplakite su cukrumi, įmaišykite miltus, druską. Šiltą pieną pamažu maišant supilkite į kiaušinių masę. Viską supilkite atgal į puodą.
Kremą maišant pakaitinkite ant mažos ugnies, kol sutirštės (tik neužvirinkite). Razinas įmaišykite į kremą. Kepimo formą ištepkite sviestu. Supilkite trečdalį vanilinio kremo. Ant kiekvieno lietinio uždėkite likusio kremo, susukite, dėkite į kepimo formą. Pašaukite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 10 min.