300 g obuolių,
125 g miltų,
600 ml pieno,
20 g aliejaus,
2 kiaušinių,
50 g cukraus,
25 g brendžio,
10 g citrinų sulčių,
cukraus miltelių,
žiupsnelio druskos.
GAMINIMAS:
Kiaušinius išplakite su pienu, druska. Suberkite miltus ir plakite dar 1-2 min. Įmaišykite aliejų. Palikite tešlą pastovėti. Nuluptus obuolius supjaustykite plonomis skiltelėmis, apibarstykite cukraus milteliais, apšlakstykite brendžiu ir citrinų sultimis.
Į įkaitintą, pateptą aliejumi keptuvę plonu sluoksniu pilkite po šaukštą tešlos, dėkite po 2 skilteles obuolių, ant viršaus užpilkite dar šiek tiek tešlos. Kai blyneliai apskrus, apverskite ir kepkite kitą pusę. Šiuos blynelius reikia kepti truputį ilgiau, nei įprastus. Patiekiant apibarstykite cukrumi.