5 bulvių,
0,5 pakelio varškės,
svogūnų laiškų,
prieskonių,
1 kiaušinio,
aliejaus kepti.
Č e s n a k i n e i varškei:
0,5 pakelio varškės,
1 šaukšto grietinės,
2 šaukštų rūgpienio,
smulkintų krapų,
2 skiltelių česnako.
GAMINIMAS:
Bulves nuskuskite, sutarkuokite stambesne tarka, ištrinkite su varške. Įdėkite susmulkintus svogūno laiškus, prieskonius, išmaišykite, įmuškite kiaušinį ir vėl išmaišykite. Įkaitintame aliejuje kepkite blynus.
Paruoškite česnakinę varškę: varškę išmaišykite su grietine, rūgpieniu, įspauskite česnako skiltelę, pabarstykite krapais, gerai išsukite. Sklindžius aptepkite varškės kremu.