640 g bulvių,
100 g svogūnų,
200 ml pieno,
1 kiaušinio,
200 g miltų,
žiupsnelio druskos,
pipirų,
20 g manų kruopų,
krapų,
petražolių,
200 g grietinės.
Į d a r u i:
120 minkštos jautienos (tinka ir kita mėsa),
100 g lašinių,
1 svogūnų,
džiovintų mairūnų,
kvapiųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Nuskustas bulves ir svogūnus sutarkuokite smulkia tarka arba elektrine bulvių tarkavimo mašina, nusunkite, užplikykite karštu pienu, įmuškite kiaušinį, įberkite manų, druskos, maltų juodųjų pipirų. Mėsos įdarui sumalkite jautieną ir lašinius. Smulkintą svogūną pakepinkite aliejuje, įmaišykite į mėsos faršą, pagardinkite druska, maltais kvapiaisiais pipirais ir džiovintais mairūnais.
Į įkaitintą aliejų dėkite du sklindžius, gražiai išlyginkite. Ant sklindžių viršaus dėkite mėsos įdaro, ant viršaus dar dėkite bulvių tarkių ir kepkite, kol iš abiejų pusių gražiai paskrus ir iškeps mėsos įdaras. Sklindžius patiekite su grietine, pagardinta smulkintais krapais ir petražolėmis.