8 virtos bulvės,
1 kiaušinis,
4 šaukštai miltų,
1-2 karštai rūkytos lydekos,
1 svogūnas,
truputis pipirų,
krapų,
druskos,
džiūvėsėlių blynams apvolioti,
aliejaus kepti.
P a d a ž u i:
4 kietai virti kiaušiniai,
50 g sviesto,
1 svogūnas,
4 šaukštai grietinės,
1 stiklinė sultinio,
truputis krapų,
pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Virtas bulves sugrūskite ir, kai košė truputį atvės, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, paskaninkite pipirais, druska ir krapais. Gerai išmaišykite. Jeigu masė labai lips prie rankų, įberkite šiek tiek daugiau miltų. Iš žuvų išrinkite kaulus ir filė susmulkinkite.
Pakepkite susmulkintą svogūną ir sumaišykite su žuvimis.
Šlapiomis rankomis formuokite bulvių blynelius, į vidų dėdami žuvų įdaro. Paskui apvoliokite džiūvėsėliuose ir iškepkite įkaitusiame aliejuje. Padažui susmulkintą svogūną apkepkite svieste, suberkite susmulkintus kiaušinius, sudėkite grietinę, supilkite sultinį ir paskaninę prieskoniais, dar truputį pakaitinkite. Blynus patiekite su padažu.