8 baltos duonos riekelių,
8 vnt. putpelių kiaušinių,
250 g sviesto,
1 svogūno,
4 šaukštų riebios grietinės,
4 alyvuogių be kauliukų,
žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto,
druskos,
paprikos miltelių,
rozmarino šakelės ir
spanguolių papuošti.
GAMINIMAS:
Apvirkite vištieną ir ją supjaustykite mažais gabaliukais. Tada smulkiai supjaustykite svogūną ir jį lengvai pakepinkite svieste kartu su vištiena, visa tai pabarstykite druska, paprika, muskato riešutu ir kepkite 5-6 min. uždengtą. Kai vištiena iškeps, ją atvėsinkite ir du kartus permalkite mėsmale.
Į gautą masę sudėkite likusį sviestą, grietinę ir viską gerai sumaišykite. Iš vienos duonos riekės išpjaukite po du apskritimus. Paruoštą masę dėkite į konditerinį švirkštą ir išspauskite nedidelius bokštelius ant duonos apskritimų. Juos papuoškite virtais putpelių kiaušiniais, pjaustytais alyvuogių žiedeliais, rozmarino lapeliais ir spanguole.