100 g ryžių,
obuolys,
gabalėlis saliero,
2 šaukštai razinų,
saujelė graikinių riešutų,
2-3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
apelsinas,
šaukštas citrinų sulčių,
žiupsnelis tarkuotų muskatų,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Išvirkite ryžius šiek tiek pasūdytame vandenyje. Nusunkite ir palikite atvėsti. Nuplaukite apelsiną po tekančia vandens srove, nušveiskite šepetėliu. Smulkia trintuve nutarkuokite žieveles. Salotoms pagardinti reikės pusės šaukštelio apelsinų žievelių. Perpjaukite vaisių pusiau ir išspauskite sultis.
Razinas nuplaukite, salierą supjaustykite griežinėliais, obuolį - plonomis skiltelėmis. Dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, tarkuotas apelsino žieveles, 5 šaukštus apelsinų sulčių ir šaukštą citrinų sulčių, įberkite žiupsnelį muskatų, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Sudėkite virtus ryžius, obuolius, saliero griežinėlius, razinas ir smulkintus graikinius riešutus, atsargiai išmaišykite.