2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
400 g faršo,
svogūnas,
skiltelė česnako,
2 šaukštai pomidorų padažo,
850 g (skardinė) pomidorų,
0,5 l sultinio,
0,5 stiklinės pieno,
0,5 šaukštelio smulkintų kmynų,
20 g sviesto,
20 g miltų,
100 g parmezano,
12 lazanijos lakštų,
druskos,
pipirų pagal skonį.
GAMINIMAS:
Aliejuje pakepkite mėsą. Nuluptus svogūną, česnaką susmulkinkite ir dėkite į mėsą. Pomidorų padažą taip pat supilkite į mėsą ir patroškinkite. Pomidorus skardinėje susmulkinkite, užpilkite ant mėsos, patroškinkite. Supilkite pusę sultinio. Įberkite kmynus ir patroškinkite 15 min. Išlydykite sviestą, įmaišykite miltus ir maišant pakepkite iki auksinės spalvos.
Įpilkite pieną ir likusį sultinį. Maišant virkite 5 min. Įberkite pusę parmezano, maišant ištirpinkite sūrį, suberkite prieskonius. Lazanijos lakštus dėkite į riebalais išteptą formą. Ant jų pakaitomis tepkite padažus. Ant viršaus užberkite likusį sūrį. Kepkite 30 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros.