800 g baltos žuvies filė,
2 kiaušinių,
200 ml kokosų pieno,
100 ml riebios grietinėlės,
1 svogūno,
2 skiltelių česnako,
1 citrinos,
1 čili pipiriuko,
petražolių,
kalendrų šakelių,
aliejaus kepti,
druskos,
maltų juodųjų ir kvapiųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Žuvies filė sumalkite kartu su petražolių, kalendrų lapeliais, svogūnu, česnaku, čili pipiriuku ir įmaišykite kiaušinius. Pagardinkite druska, kvapiaisiais ir juodaisiais pipirais. Paruoškite kokosų padažą. Šakute išplakite grietinėlę su citrinų sultimis.
Supilkite kokosų pieną. Žuvies masę dėkite šaukštu į keptuvėje įkaitintą aliejų, mentele suplokite, kad sklindžiai būtų 0,5 cm storio. Kepkite po 1 min. iš kiekvienos pusės. Patiekite su kokosų padažu.