300 g menkės (ar kitos baltos žuvies) filė,
3 šaukštų grietinėlės,
1 šaukšto kapotų petražolių,
4 šakelių mairūno,
2 skiltelių česnako,
2 kiaušinių,
2 šaukštų kaparėlių,
8 riekelių baltos duonos,
malto šafrano ant peilio galiuko,
druskos,
pipirų,
maltų džiūvėsėlių,
aliejaus,
2 citrinų.
GAMINIMAS:
Žuvies filė supjaustykite mažais gabaliukais, įpilkite grietinėlės, viską sumalkite į tyrę elektriniu smulkintuvu. Įdėkite žalumynų, trinto česnako, sutrupintą duoną, susmulkintus kaparėlius, įmuškite kiaušinius ir išmaišykite. Pagardinkite druska, pipirais, šafranu
Padarykite 50 mažų rutuliukų. Rutuliukus apvoliokite džiūvėsėliuose, apkepkite įkaitintame aliejuje ant vidutinės ugnies ir sudėkite ant servetėlės, kad sugertų riebalus. Apšlakstykite citrinos sultimis, patiekite su citrinos griežinėliais.