4 kiaušinių,
150 ml miltų,
40 g tarkuoto parmezano sūrio,
2 svogūnų,
300 g cukinijų,
200 g morkų,
4 šaukštų kapotų petražolių,
6 šaukštų sviesto,
po žiupsnelį tarkuotų muskatų,
kario,
druskos,
maltų pipirų.
P a d a ž u i:
2 indelių natūralaus jogurto (po 150 g),
2 šaukštų kapotų krapų,
4 šaukštų tarkuoto šviežio agurko,
žiupsnelio druskos.
GAMINIMAS:
Į dubenėlį įmuškite kiaušinius, suberkite sijotus miltus, sūrį, įberkite truputį druskos, pipirų, kario, muskatų ir užmaišykite tešlą. Petražoles, smulkintus svogūnus, tarkuotas morkas bei cukinijų minkštimą sudėkite į tešlą ir išmaišykite.
Keptuvėje įkaitinkite sviestą (dėkite po ne daug) ir iškepkite daržovių blynus. Uždengus keptuvę su apkepusiais blynais, patroškinkite juos dar apie 10 min. ant nekaitrios ugnies. Blynus patiekite su padažu, paruoštu suplakus jogurtą, krapus, agurkus bei truputį druskos.