400 g spalvotų pupelių,
100 g rūkytos šoninės,
paprikos,
4 skiltelių česnakų,
2 svogūnų,
2 pomidorų,
2 šaukštų aliejaus,
čiobrelių,
lauro lapelio,
žiupsnelio maltos aitriosios paprikos (čili),
smulkintų petražolių lapelių,
druskos.
GAMINIMAS:
Susmulkintus česnakus, nuplautas, bet nemirkytas pupeles, smulkintus svogūnus užpilkite vandeniu ir virkite 20 min. uždengtame puode. Tada įpilkite aliejaus, druskos ir virkite, kol suminkštės. Kubeliais supjaustykite šoninę ir pakepinkite keptuvėje. Šoninę išimkite, o likusiuose riebaluose pakepkite kubeliais pjaustytą papriką, kitą svogūną.
Pasūdykite, įdėkite lauro lapelį, pipirus, aitriąją papriką, čiobrelius ir kepkite 2 min. Tada sudėkite kubeliais pjaustytus pomidorus, 2/3 pupelių. Likusias pupeles sutrinkite, sumaišykite su troškintomis daržovėmis ir virkite 10 min. Tada troškinį apiberkite petražolėmis ir šonine.