200 g grybų,
30 g sviesto,
pusės citrinos sulčių ir
tarkuotos žievelės,
2 bandelių,
50 g grietinėlės,
po 2 šaukštus smulkintų petražolių,
svogūnų laiškų,
po žiupsnelį druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.
B a n d e l ė m s:
14 g šviežių mielių,
1/2 šaukštelio cukraus,
1/2 šaukštelio ir 2 stiklinių miltų,
1/8 stiklinės šilto vandens,
1/2 šaukštelio druskos,
150 ml šilto pieno,
1 kiaušinio,
20 g sviesto.
GAMINIMAS:
Paruoškite bandeles. Dubenėlyje sumaišykite mieles, cukrų, pusę šaukštelio miltų, vandenį ir padėjus šiltai palaikykite 10 min., kol mišinys ims putoti. Į didelį dubenį persijokite miltus ir druską. Viduryje padarykite duobutę, į kurią supilkite pieną, mielių mišinį, tirpintą svieatą, įmuškite kiaušinį.
Užmaišykite tešlą, ją išverskite ant miltais pabarstyto paviršiaus ir minkykite 2 min., kol tešloje neliks gumulėlių. Iš tešlos padarykite kamuolį, įdėkite į didelį aliejumi išteptą dubenį. Uždenkite maistine plėvele ir 1,5 valandos palaikykite šiltai, kol tešla gerai iškils.
Orkaitę įkaitinkite iki 210 laipsnių. Tešlą dar 2 min. paminkykite, kol pasidarys vienalytė. Iškočiokite 1 cm storumo lakštą. Išspauskite 8 cm skersmens skrituliukus, juos sudėkite į kepimo popieriumi išklotas skardas. Uždenkite maistine plėvele ir šiltai palaikykite 10 min.
Tuomet pašaukite į orkaitę ir kepkite 8 min., apverskite ir dar kepkite 8 min. Iškepusias šiek tiek atvėsinkite. Nusausintus grybus 2-3 min. pakepinkite įkaitintame svieste, apšlakstykite citrinų sultimis, sumaišytomis su 2 šaukštais vandens, uždenkite ir minutę kitą patroškinkite.
Supilkite grietinėlę, pagardinkite druska, pipirais ir ant mažos ugnies baikite troškinti. Viršutinį bandelių trečdalį - "dangtelį" skersai nupjaukite. Išskobus minkštimą, šiek tiek pakepinkite bandeles ir "dangtelius" įkaitintoje orkaitėje. Karštas bandeles prikimškite grybų troškiniu, įdarą pabarstykite žalumynais, citrinos žievelėmis ir uždenkite "dangteliais".