500 g šviežių grybų (tinka ir pievagrybiai),
1 šaukšto sviesto,
200 ml grietinėlės,
druskos,
pipirų,
kelių šakelių krapų ir
petražolių,
1 cinamono lazdelės,
1 gvazdikėlio,
1 lauro lapelio.
GAMINIMAS:
Grybus nuvalykite, nuplaukite, stambiai supjaustykite, sudėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir užvirinkite. Po to perpilkite į sietelį ir nuvarvinkite. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, suberkite į ją grybus ir, nuolat maišant, 5 min. pakepinkite ant vidutinės ugnies. Kepintus grybus nukelkite nuo ugnies ir sudėkite į nedidelį keramikinį kepimo indą.
Įkaitinkite orkaitę iki 120 laipsnių. Į atskirą puodą supilkite grietinėlę ir užvirinkite. Krapus ir petražoles nuplaukite ir nusausinkite. Žalumynų šakeles kartu su lauro lapeliu ir cinamono lazdele apvyniokite siūlu taip, kad gautumėte ryšulėlį.
Po siūlu pakiškite gvazdikėlį. Žalumynų ryšulėlį įdėkite į keramikinį kepimo indą su grybais, užpilkite karšta grietinėle, pasūdykite, įberkite maltų juodųjų pipirų. Uždenkite indą dangčiu ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Troškinkite pusvalandį. Prieš patiekiant žalumynų ryšulėlį išimkite. Skanu su bulvėmis.