T e š l a i:
50 g šviežių mielių,
1 šaukštelio cukraus,
200 g sviesto,
250 ml pieno,
žiupsnelio druskos,
3-3,5 stiklinės miltų.
Į d a r u i:
1 kg jautienos,
4 svogūnų,
1-2 skiltelių česnako,
1 šaukšto aliejaus,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Jautieną išvirkite, sumalkite mėsmale kartu su 1 smulkintu svogūnu ir česnako skiltele. Likusius svogūnus susmulkinkite, pakepkite įkaitintame aliejuje, sumaišykite su mėsa ir pagardinkite prieskoniais. Tešlai mieles ištrinkite su 1 šaukšteliu cukraus. Sviestą ištirpinkite, supilkite pieną, kartu sudėkite mieles, įberkite žiupsnelį druskos, suberkite miltus ir gerai išminkykite tešlą.
Ji turi būti gana minkšta. Kočiojant pabarstykite miltais, kad neliptų prie stalo ir kočėlo. Šios tešlos nereikia kildinti, išminkykite ir galite kočioti. Prieš tai tešlą padalinkite į 6 dalis ir plonai iškočiokite 50x30 cm papločius, tada išilgai dėkite paruoštą įdarą ir susukite į ritinėlius.
Peiliu supjaustykite kas 10 cm, galus gražiai užlipdykite, kad nekristų įdaras. Iš kiekvieno gabalo padarykite po 5 pyragėlius. Paruoštus pyragėlius dėkite į kepimo skardą, pašaukite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite, kol bus gražiai paskrus.