400 g silpnai sūdytų arba rūkytų lašišų,
didelis raudonasis svogūnas,
2 skiltelės česnako,
avokadas,
2 šaukšteliai kaparėlių,
pusės žaliosios citrinos sulčių,
po šaukštą vynuogių kauliukų aliejaus ir
austrių padažo,
pusės šaukštelio tarkuotų imbierų,
druskos,
pipirų,
krapų,
rudojo cukraus,
kelios riekelės tamsios įtališkos duonos,
saujelė gražgarsčių lapelių.
GAMINIMAS:
Avokadą nulupkite, kauliuką pašalinkite, vaisių supjaustykite smulkiais kubeliais. Lašišas susmulkinkite ir sumaišykite su avokadais, kapotais česnakais, smulkintais svogūnais, kaparėliais, krapais, aliejumi, citrinų sultimis, austrių padažu ir imbierais, pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, ruduoju cukrumi ir palikite kelioms valandoms pasimarinuoti.
Tiekite suformavus bokštelius su skrudinta tamsios itališkos duonos riekele, kurią skanu aptepti pačių gamintu žalumynų arba česnakiniu sviestu, tinka ir tepamasis varškės sūrelis. Šalia paberkite nuplautų ir gerai nusausintų gražgarsčių lapelių.