120 g miltų,
30 g cukraus,
100 g sviesto,
1 kiaušinio trynys.
M o r e n g i n i a m įdarui:
1 kiaušinio baltymas,
100 g smulkaus cukraus,
0,5 g šafrano.
GAMINIMAS:
Dubenyje išmaišykite miltus su cukrumi, įmaišykite sukapotą sviestą. Maišykite, kol susidarys tešlos trupiniai. Tada įmuškite kiaušinio trynį ir užmaišykite tešlą. Palaikykite ją šaltai apie 1 val. Morenginiam įdarui kiaušinio baltymą išplakite su smulkiu cukrumi iki standžių putų.
Įmaišykite šafraną. Iš tešlos iškočiokite maždaug 0,5 cm storio stačiakampį, užtepkite morengo mišinį ir susukite vyniotinį. Jį suvyniokite į maistinę plėvelę ir 30-40 min. palaikykite šaldymo kameroje.
Tada vyniotinį supjaustykite maždaug 0,5 cm riekelėmis. Jas dėkite į sviestiniu popieriumi arba folija išklotą skardą. Kepkite 150 laipsnių temperatūros orkaitėje 20 min. Praėjus kelioms minutėms nuo kepimo pradžios morengai suskystės, bet vėliau sukietės.