1 šaukšto aliejaus,
1 svogūno,
2 skiltelių česnako,
675 g moliūgo minkštimo,
450 g bulvių,
1 šaukštelio džiovintų prieskoninių žolelių,
1 šaukštelio smulkintų šalavijo lapelių,
1,5 l daržovių sultinio,
400 g konservuotų pupelių,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkintą svogūną, česnaką, kol viskas suminkštės. Po to dėkite nuvalytą, be sėklų ir gabaliukais pjaustytą moliūgą, nuplautas ir kubeliais supjaustytas bulves, prieskonines žoleles ir dar 5 min. kepkite. Tada viską sudėkite į puodą.
Supilkite daržovių sultinį, palaukite, kol užvirs, pridenkite ir virkite apie 30 min., kol daržovės bus minkštos. Prieš baigiant virti sukrėskite pupeles, pagardinkite pagal skonį druska ir pipirais, dar 5 min. pavirkite, viską išmaišykite. Skanu su traškia duonele.