500 g baklažanų,
1 raudonos paprikos,
1 žalios paprikos,
2 svogūnų,
125 g aliejaus,
4 skiltelių česnako,
2 šaukštelių džiovintų bazilikų,
trupučio mėtų,
druskos,
pipirų,
cukraus,
2-3 šaukštų citrinų sulčių,
100 g salotų lapų,
2 šaukštų smulkintų petražolių.
GAMINIMAS:
Šis užkandis patiekiamas ant salotų lapų su šviežia balta duona. Baklažanus subadykite mediniu pagaliuku ir kartu su paprikomis sudėkite į skardą. Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40 minučių. Išėmus daržoves uždenkite drėgnu audiniu ir palaikykite 5 min.
Po to paprikas nulupkite, išimkite sėklas. Baklažanus perpjaukite, atskirkite minkštimą ir jį sumaigykite šakute. Baklažano minkštimą ir paprikas suplakite iki vientisos masės. Svogūnus susmulkinkite, pakepkite šlakelyje aliejaus ir sudėkite į baklažanų ir paprikų masę.
Česnaką, baziliką, mėtas sutrinkite grūstuvu, supilkite likusį aliejų, citrinų sultis, suberkite druską, pipirus, cukrų ir petražoles. Gautą mišinį sukrėskite į baklažanų ir paprikų masę, gerai viską sumaišykite.