Baklažanų aptepas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Baklažanų aptepas


INGREDIENTAI:

500 g baklažanų,
1 raudonos paprikos,
1 žalios paprikos,
2 svogūnų,
125 g aliejaus,
4 skiltelių česnako,
2 šaukštelių džiovintų bazilikų,
trupučio mėtų,
druskos,
pipirų,
cukraus,
2-3 šaukštų citrinų sulčių,
100 g salotų lapų,
2 šaukštų smulkintų petražolių.




GAMINIMAS:

Šis užkandis patiekiamas ant salotų lapų su šviežia balta duona. Baklažanus subadykite mediniu pagaliuku ir kartu su paprikomis sudėkite į skardą. Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40 minučių. Išėmus daržoves uždenkite drėgnu audiniu ir palaikykite 5 min.

Po to paprikas nulupkite, išimkite sėklas. Baklažanus perpjaukite, atskirkite minkštimą ir jį sumaigykite šakute. Baklažano minkštimą ir paprikas suplakite iki vientisos masės. Svogūnus susmulkinkite, pakepkite šlakelyje aliejaus ir sudėkite į baklažanų ir paprikų masę.

Česnaką, baziliką, mėtas sutrinkite grūstuvu, supilkite likusį aliejų, citrinų sultis, suberkite druską, pipirus, cukrų ir petražoles. Gautą mišinį sukrėskite į baklažanų ir paprikų masę, gerai viską sumaišykite.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668