2 pusryčių bandelės,
4 kiaušiniai,
šaukštas acto,
kiaušinio trynys,
150 ml pieno,
šaukštas miltų,
šaukštas citrinų sulčių,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Bandeles perpjaukite pusiau ir paskrudinkite skrudintuve. Į puodą įpilkite vandens, parūgštinkite actu ir apvirkite. Kiekvieną kiaušinį iš pradžių įmuškite į dubenėlį, paskui atsargiai, kad neišsileistų trynys, supilkite į verdantį vandenį. Virkite 4 min. Kol verda kiaušiniai, paruoškite padažą. Iš pradžių išplakite trynį, po to suberkite miltus, supilkite pieną.
Kai neliks gumuliukų, supilkite į puodą ir maišydami virkite, kol padažas sutirštės (apie 2 min.). Nukėlę nuo ugnies įmaišykite citrinų sultis, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Ant skrudintų bandelių uždėkite po kiaušinį ir apliekite padažu. Iš karto valgykite, kad bandelės per daug nesumirktų.