Kepta jautiena receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kepta jautiena


Recepto įvertinimas:5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai


INGREDIENTAI:

1 kg minkštos jautienos (nugarinės arba užpakalinio kumpio),
50 g sviesto,
druskos,
pipirų.

GAMINIMAS:

Mėsą, nupjaustę plėves ir riebalus, nuplaukite ir sausai nušluostykite. Kepimo inde (būtinai su dangčiu) išlydykite sviestą, įdėkite visą nepjaustytą mėsos gabalą, uždenkite ir kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Jeigu norite, kad kepsnys būtų su krauju, kepkite ne ilgiau kaip valandą.

Jei mėgstate visiškai iškepusią mėsą, iš orkaitės ištraukite ne ankščiau kaip po 1,5 val. Iškepusią mėsą pasūdykite, pabarstykite pipirais ir supjaustykite storokais griežinėliais. Ant karštų griežinėlių tinka uždėti po gabaliuką sviesto (gali būti pagardintas prieskoniniais žalumynais) Patiekite su bet kokiu garnyru.

Atšalusią mėsą pjaustykite plonesniais griežinėliais - tiks sumuštiniams vietoj dešros.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668