400 g prinokusių slyvų,
0,5 stiklinės baltojo vyno,
0,5 stiklinės miltelinio cukraus,
1 apelsino žievelės (nutarkuotos),
0,5 cm dydžio imbiero šaknies,
4 gvazdikėlių,
0,5 stiklinės vandens.
GAMINIMAS:
Aštriu peiliu atsargiai - stengdamiesi nepažeisti minkštimo - išimkite slyvų kauliukus. Slyvas supjaustykite plonomis riekelėmis. Puode sumaišykite vyną, miltelinį cukrų, apelsino žievelę, griežinėliais supjaustytą imbierą, gvazdikėlius ir vandenį. Pakaitinkite ant stiprios ugnies, iki užvirs, tada 10 minučių virkite ant lėtos ugnies.
Sumeskite į šį vyno sirupą slyvas ir pavirkite dar 5 minutes. Karštas su visu skysčiu supilkite į stiklainius ir uždarykite. Laikykite vėsioje vietoje. Šis slyvų desertas bus skanesnis, jei prieš patiekdami įmesite į jį plonų riekelių nektarinų.