1 l agrastų,
2 svogūnų,
1 šaukšto aliejaus,
3 šaukštų vandens,
1 skiltelės česnako,
2 cm gabaliuko imbiero šaknies,
2 šaukštelių kario,
2 šaukštų citrinų sulčių,
2 šaukštų vyno acto,
žiupsnelio cinamono,
1 stiklinės cukraus,
100 ml razinų.
GAMINIMAS:
Česnaką ir svogūnus supjaustykite mažais gabaliukais, 5 minutes pakaitinkite aliejaus ir vandens mišinyje ant lėtos ugnies, kad neparuduotų. Suberkite karį ir maišydami pakaitinkite dar 2 minutes. Sudėkite agrastus, tarkuotą imbierą, cinamoną, cukrų, supilkite actą ir citrinų sultis.
Išmaišykite ir virkite, kol uogos suvirs, padažas sutirštės. Tada sumeskite razinas ir pavirkite dar 5 minutes. Karštą padažą supilkite į mažus stiklainius. Laikykite šaldytuve. Padažas tinka prie vištienos ir kiaulienos patiekalų.