2 stiklinių grikių miltų,
2 stiklinių kvietinių miltų,
1 stiklinės vandens,
2-3 stiklinių pieno,
3 šaukštų sviesto,
3 kiaušinių,
15 g mielių,
aliejaus kepti,
druskos,
2 šaukštų cukraus.
GAMINIMAS:
Vieną stiklinę grikių miltų užplikykite stikline verdančio vandens ir gerai išmaišykite. Į atvėsusią tešlą supilkite stiklinę kvietinių miltų, stiklinę pieno ir su šaukšteliu cukraus ištrintas mieles. Išplaktą tešlą padėkite šiltai, kad pakiltų. Į gerai ištrintą sviestą sudėkite kiaušinių trynius, likusį cukrų ir trinkite iki purumo.
Kai tešla pakils, įmaišykite su tryniais išsuktą sviestą, druską, pašildytą likusį pieną, miltus, gerai išmaišykite ir įkaitinus aliejų kepkite sklindžius, Iškepusius sudėkite į indą, uždenkite ir palaikykite karštoje orkaitėje, kad šiek tiek pasitroškintų. Patiekite su grietine.