1/2 agurko,
1/2 raudonosios paprikos,
60 g alyvuogių be kauliukų,
250 g varškės,
600 g maltos jautienos,
1 kiaušinio,
1/2 ryšelio krapų,
2 šaukštų sviesto,
2 šaukštų aliejaus,
5 didesnių bulvių,
3 šaukštų tarkuoto sūrio,
petražolių,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Agurką ir paprikas nuplaukite, išimkite sėklas ir supjaustykite mažais gabaliukais. Alyvuoges supjaustykite griežinėliais. Varškę dėkite į marlę ir gerai nuspausakite skystį. Prieskoninius žalumynus susmulkinkite. Maltą mėsą dubenyje sumaišykite su varške, paprikos gabaliukais, agurku, alyvuogėmis, kiaušiniu, smulkintomis petražolėmis, krapais, druska, pipirais. Iš gauto mišinio padarykite 12 mėsos rutuliukų.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame apkepkite maltinių rutuliukus iš visų pusių. Bulves nuskuskite, nuplaukite, supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į keptuvę kur kepėte maltinius ir lengvai apkepkite. Po to paimkite kepimo indą, jį sutepkite riebalais ir sudėkite pusę bulvių, ant jų maltinių rutuliukus ir juos uždenkite likusiomis bulvėmis. Viršų pabarstykite tarkuotu sūriu ir pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepkite apie 10-20 min.