15 g mielių,
500 ml miltų,
200 ml drungno vandens,
3 šaukštų alyvuogių aliejaus,
1 šaukštelio cukraus,
druskos.
V i r š u t i n i a m sluoksniui:
200 g voveraičių,
4 šaukštų sviesto,
50 ml grietinėlės,
1 skiltelės česnako,
1 didelės kriaušės,
100 g kietojo sūrio,
melisų ir mėtų lapelių.
GAMINIMAS:
Paruoškite tešlą: sumaišykite mieles, cukrų ir pusę kiekio vandens. Tegul pastovi, iki mielės ištirps. Tada sudėkite miltus, įberkite druskos, supilkite aliejų ir likusį vandenį. Minkykite, kol tešla nebelips prie rankų. Uždenkite ir padėkite valandai į šiltą vietą. Vėl kelias minutes paminkykite ir sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Tešlos storis turi būti 1-2 cm. Voveraites apkepkite kartu su 2 šaukštais sviesto, kapotu česnaku ir melisų lapeliais. Įpilkite grietinėlės. Ketvirčiais supjaustykite kriaušę, išimkite sėklas ir apkepkite su likusiu sviestu iš abiejų pusių (turi paruduoti).
Prieš baigdami įmeskite kelis melisų lapelius. Voveraites supilkite ant tešlos, uždėkite kriaušes, apibarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite 200 laipsnių karščio orkaitėje maždaug 10-15 minučių, kol sūris pasidarys traškus. Papuoškite mėtų lapeliais.