2 saldžiųjų paprikų,
2,5 šaukštelio želatinos,
50 g cukraus,
100 ml vandens,
200 g trintų aviečių,
10 ml aviečių acto.
GAMINIMAS:
Paprikas apkepkite iš visų pusių orkaitėje arba ant grotelių (turi paruduoti). Sudėkite į dubenį, uždenkite ir palikite pastovėti 10-15 min. Tada jas nulupkite, išpjaukite šerdis ir sutrinkite trintuvu. Želatiną ištirpinkite nedideliame kiekyje šalto vandens. Cukrų supilkite į vandenį ir užvirinkite.
Tada į jį sukrėskite želatiną. Nukelkite nuo ugnies, suberkite trintas avietes, paprikas ir supilkite actą. Gerai išmaišykite iki vientisos masės, supilkite į formeles ir įdėkite į šaldytuvą 6 valandoms, kad sustingtų. Želė galite patiekti drauge su triufeliais - jų skonis puikiai derės.