0,5 kg raudonų pomidorų,
0,5 kg geltonų pomidorų,
200 g svogūnų,
2 laurų lapų.
M a r i n a t u i:
1 l vandens,
2 šaukštų cukraus,
1 šaukšto druskos,
80-100 ml 9 proc. acto,
30-40 g želatinos,
10 g garstyčių grūdelių,
5 kvapiųjų pipirų,
3 laurų lapų.
GAMINIMAS:
Svogūnus supjaustykite žiedeliais, pomidorus - 1 cm storio riekelėmis. Į stiklainį sumeskite laurų lapus, paskui glaudžiai sudėkite pomidorus - sluoksniuodami raudonus ir geltonus. Ant viršaus - svogūnus. Želatiną užpilkite šiltu vandeniu ir palikite valandą, kad išbrinktų. Iš vandens, druskos, cukraus, garstyčių grūdelių, kvapiųjų pipirų ir acto išvirkite marinatą.
Supilkite į jį želatiną ir pakaitinkite 2 minutes. Užpilkite marinatu pomidorus. Stiklainius sterilizuokite (puslitrinius - 15 min., litrinius - 30 min.). Uždarykite. Su želatina tinka konservuoti mėsingus pomidorus, kad jie nebūtų ištižę. Svarbu nepamažinti želatinos, kitaip marinatas nesustings.