Pomidorų mozaika receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Pomidorų mozaika


INGREDIENTAI:

0,5 kg raudonų pomidorų,
0,5 kg geltonų pomidorų,
200 g svogūnų,
2 laurų lapų.

M a r i n a t u i:
1 l vandens,
2 šaukštų cukraus,
1 šaukšto druskos,
80-100 ml 9 proc. acto,
30-40 g želatinos,
10 g garstyčių grūdelių,
5 kvapiųjų pipirų,
3 laurų lapų.


GAMINIMAS:

Svogūnus supjaustykite žiedeliais, pomidorus - 1 cm storio riekelėmis. Į stiklainį sumeskite laurų lapus, paskui glaudžiai sudėkite pomidorus - sluoksniuodami raudonus ir geltonus. Ant viršaus - svogūnus. Želatiną užpilkite šiltu vandeniu ir palikite valandą, kad išbrinktų. Iš vandens, druskos, cukraus, garstyčių grūdelių, kvapiųjų pipirų ir acto išvirkite marinatą.

Supilkite į jį želatiną ir pakaitinkite 2 minutes. Užpilkite marinatu pomidorus. Stiklainius sterilizuokite (puslitrinius - 15 min., litrinius - 30 min.). Uždarykite. Su želatina tinka konservuoti mėsingus pomidorus, kad jie nebūtų ištižę. Svarbu nepamažinti želatinos, kitaip marinatas nesustings.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668