5,6 nedidelių bulvių,
500 g ankštinių pupelių,
0,5 citrinos,
3 šaukštų sviesto,
2 skiltelių česnako,
1 kg pievagrybių,
pusės ankšties aitriosios paprikos,
100 g špinatų,
druskos,
pipirų,
aliejaus kepti,
2 kiaušinių,
200 ml pieno,
200 g tepamo sūrelio su česnakais,
krapų,
petražolių.
GAMINIMAS:
Bulves supjaustykite plonais griežinėliais ir pavirkite, kol apminkštės (apie 7 min.). Pupeles kartu su citrina irgi pavirkite, kol apminkštės (5,6 min.). Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite kapotą česnaką, aitriąją papriką ir pakepkite. Suberkite griežinėliais supjaustytus pievagrybius ir dar porą minučių pakepkite.
Tada sumeskite nusausintus špinatus, dar porą minučių pakepkite. Pagardinkite druska, pipirais. Į aliejumi pateptą skardą sudėkite bulvių griežinėlius, ant jų - grybus ir špinatus. Kiaušinius išplakite, sumaišykite su pienu bei kambario temperatūros tepamu sūreliu ir užpilkite ant viršaus. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros ir kepkite maždaug 25 minutes.
Pabarstykite prieskoninėmis žolelėmis. Kai apkepą gaminate su pieno produktais (grietinėle, grietine, bešamelio padažu), įberkite į juos muskatų - šie labai dera prie daržovių apkepų. Gerą skonį suteiks ir į pieno produktus įmaišytas šaukštas pesto padažo.