500 g bemielės sluoksniuotos tešlos,
300 g maltos jautienos,
geltona saldžioji paprika,
svogūnas,
šviežių petražolių,
3 šaukštai pomidorų tyrės,
prieskonių mišinio maltai mėsai,
kiaušinio trynys,
pieno,
aliejaus,
druskos ir
pipirų.
GAMINIMAS:
Tešlą palaikykite kambario temperatūroje, kad atšiltų. Smulkiai supjaustykite svogūną. Papriką perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, trumpai apkepkite svogūnus ir paprikas, sudėkite faršą, pabarstykite prieskoniais, įmaišykite pomidorų tyrę, trumpai patroškinkite, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir kapotomis petražolėmis.
Kiaušinio trynį suplakite su pienu ir žiupsneliu druskos. Išpjaukite iš tešlos maždaug 15 cm skersmens apskritus paplotėlius, dar šiek tiek pakočiokite, kad tešla būtų plonesnė. Dėkite ant paplotėlio šaukštą įdaro, kraštus patepkite kiaušinio tryniu, sulenkite pusiau, užspauskite kraštą šakute. Pyragėlį patepkite plaktu kiaušiniu. Sudėkite pyragėlius ant kepimo popieriumi išklotos skardos, kepkite 15-20 minučių 200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Tiekite su karštu sultiniu.