500 g jautienos be kaulų (krūtininės, uodeginės arba kumpio),
2 vidutinio dydžio bulvės,
morka,
2 nedideli svogūnai,
200 ml sultinio,
100 ml trintų pomidorų,
50 ml baltojo sauso vyno,
2 šaukštai sviesto,
2 česnako skiltelės,
2 šaukšteliai saldžiųjų paprikų miltelių,
šaukštelis trintų kmynų,
2 šaukšteliai mairūnų,
šaukštelis druskos,
žiupsnelis pipirų.
GAMINIMAS:
Nuplaukite mėsą, nupjaustykite plėves, supjaustykite maždaug 2 cm dydžio kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, dalimis apkepkite mėsos kubelius. Iškepus dalį mėsos, iššluostykite keptuvę popieriniu rankšluoščiu. Stambiai supjaustykite svogūnus, taip pat trumpai pakepinkite svieste. Sudėkite mėsą ir svogūnus į puodą, pabarstykite malta paprika ir druska.
Išmaišykite, supilkite sultinį, užvirinkite šiupinį, sumažinkite ugnį, uždenkite puodą. Nulupkite ir kubeliais supjaustykite daržoves, sudėkite į puodą su mėsa, suberkite likusius prieskonius, išspauskite česnaką. Virkite ant silpnos ugnies, kol suminkštės mėsa, -apie 35 minutes. Įmaišykite pomidorų tyrę ir vyną, pasūdykite, jei reikia, pagardinkite pipirais.